Selecteer een pagina

Massage (m/v)

LEES VERDER

LEES VERDER

LEES VERDER

Individuele sessies in ontspanning en lichaamsbewustzijn

Dragende handen

(massage voor vrouwen en mannen)

In de waan van de dag met de veelheid aan prikkels die op ons afkomen zijn we soms, voordat we het weten, een ‘wandelend hoofd’. En vergeten we ongewild de rest van ons lichaam. Als gevolg hiervan kunnen spanningen zich ongemerkt opslaan in jouw lijf. Door weer bewust te worden van het lijf kan je jouw behoeftes beter voelen en is het makkelijker om uit oude patronen te stappen.

Ben je ook benieuwd hoe je meer kunt ontspannen in je lijf? In een individuele sessie nemen we de tijd om hier samen in te voelen en help ik je met mijn handen en stem om contact te maken met die delen van je lichaam, die aandacht nodig hebben. Ik maak gebruik van bewegings- en ontspanningstechnieken zoals aanraking, druk en ritmische bewegingen. Dit helpt je om overbodige spanning los te laten en je lichaam te verzachten. Het resultaat na een sessie is een diepe ontspanning, meer balans in je lijf en meer aanwezigheid in je leven.

Ik help je graag om weer vanuit je hoofd in je lijf te zakken. Je bent van harte welkom!

praktisch

De sessie vindt plaats in een aangename warme ruimte. Je draagt naar keuze makkelijke kleding.

Een sessie kost €75,- en duurt 60-75 minuten.

MELD JE AAN VOOR 1 SESSIE

De Mannencirkel

Wat mij iedere keer raakt als ik uit een mannenweekend of mannencirkel kom is om mannen steeds meer te zien ontspannen. Hoe samenzijn met mannen ervoor zorgt dat je thuis komt bij jezelf. Er ontstaat een ongedwongenheid, gevoel van ruimte en vrijheid in een groep mannen,  dat alleen kan ontstaan als je jezelf veilig voelt. Het besef dat je het als man niet alleen hoeft te doen of er niet meer alleen voor staat. Dit te mogen faciliteren voor mannen geeft mij vervulling.

Ik verheug mij er dan ook op om in januari 2022 een nieuwe mannencirkel te geven. Thema van deze reeks van 8 delen is ‘Kom in je lijf’. Zie kader voor meer info.

We zullen lichaamsoefeningen doen die je aanwezigheid als man versterken, om uit het hoofd en in je lijf te komen.

Pas als je echt aanwezig bent in je lijf kan je de essentie delen van wat er in jou speelt als man, zodat je echt gehoord en gezien kan worden.

Het is een cirkel waarin we lichaamsgerichte oefeningen doen en het delen met elkaar afwisselen, zodat:

  • Je jouw man-zijn vanuit je lijf gaat ervaren en van daaruit in verbinding brengt met andere mannen.
  • Jouw hart en lijf verbonden zijn.
  • Je in het dagelijks leven uit de man, die een robot is, kan stappen.
  • Je vanuit hart en lijf aanwezig kan zijn in de wereld en bij onze dierbaren.

Wil je kennismaken en voelen of dit iets voor je is? Ik geef woensdag 8 december een introductieavond, voor de mannencirkel cyclus . Stuur me een e-mail voor deelname of meer info. Er is een beperkt aantal plekken.

Inmiddels heb ik zo’n 15 jaar in diverse mannengroepen gezeten, waarvan ik er een aantal zelf heb opgestart. Wat het mij heeft gegeven is onder andere om mijn emoties en angsten te durven uiten in een groep mannen. Deze angsten en emoties durfde ik nergens te uiten, net als vele andere mannen die ik tegenkwam in de groepen. Ik had, voordat ik naar mannengroepen ging, altijd het gevoel dat ik het alleen moest doen en door schaamte durfde ik niets over mijn verslavingen of angsten te delen. Bang als ik was om hierdoor iets te verliezen zoals mijn relatie, baan of status. Het werkte voor mij bevrijdend om te horen dat ik niet alleen was met mijn angsten en verslavingen.

Naast me vrij durven uiten in mannengroepen heeft deelnemen aan mannengroepen mij ook een veilige plek gegeven waar ik me kon opladen, uitgedaagd werd, gesteund voelde en waar ik vrienden voor het leven heb gemaakt.

Praktische informatie
8-delige Mannencirkel

Begeleiding: Ronald Snel

Data: 19 januari, 2 en 16 februari, 9 en 16 maart, 6 en 20 april en 11 mei 2022.

Tijd: vanaf 19.15 t/m 22.00

Locatie: De Zevende Hemel – Laan van Meerdervoort 190, Den Haag

Investering: € 225,-

Opgeven: met vermelding van naam, adres, woonplaats en telefoonnummer via:
welkom@ronaldsnel.nl

MELD JE AAN VOOR DE MANNENCIRKEL

MAnnencoaching

Ken je het gevoel van niet goed genoeg zijn? Hou jij jezelf in? Leef jij je eigen leven of voldoe je liever aan de verwachtingen van anderen?

Diep van binnen weet je dat ze gelijk hebben, iedere keer neem je je weer voor om het morgen anders te gaan doen en overmorgen ben je weer terug bij af. Jarenlang heb ik zo lopen ploeteren, ik wilde het alleen oplossen en vond dat ik geen hulp van anderen nodig had. Totdat ik zo ongenadig hard onderuitging en mijn geliefde er in mee trok, dat ik geen andere uitweg meer zag dan hulp te gaan zoeken. Zo begon rond mijn 35ste mijn pad naar zelfontwikkeling.

Mannen hebben hun eigen kompas nodig om te weten welke stappen ze hebben te zetten in hun leven. Ik help je mee om je af te stemmen op jezelf. Leer hoe je om wat je tussen je verlangens inzet te transformeren. Zodat je zowel stevig als zacht met je omgeving in contact kan staan en jouw leven de richting kan geven die echt bij je past.

Als mannencoach wil ik graag samen met jou ervaren waar je nu staat in jouw leven. We gaan dit onderzoeken door middel van gesprekken en of je in jouw lijf spanningen of blokkades voelt. Ik leer je bewust te worden van deze spanningen in jouw lijf, zodat je deze herkent in situaties waarin je ongemak, hitte of andere ‘rare’ sensaties gewaarwordt in jouw lijf. Ikzelf krijg bijvoorbeeld als ik iets spannend vind vaak zweethanden. Dit is voor mij een teken om even diep adem te halen en de spanning of pijn te voelen en te erkennen. Als ik dit doe blijf ik in contact met de ander of de situatie. Het helpt mij ook om aan de ander te vertellen wat ik spannend vind. Het uiteindelijke doel is om buik, hart en hoofd met elkaar te verbinden, zodat er op al deze niveaus transformatie kan plaatsvinden.

Praktisch

Een sessie kost € 75,- en duurt ongeveer een uur.

MELD JE AAN VOOR 1 SESSIE

MELD JE AAN VOOR EEN VAN MIJN SESSIES