Bodywork

LEES VERDER

LEES VERDER

Individuele sessies lichaamsbewustzijn

bodywork

(voor vrouwen en mannen)

Vanaf je geboorte zit je in jouw lijf en reist het met je mee. Alles wat je meemaakt en ervaart, sla je niet alleen in je geheugen op, maar ook in je lijf, je hele leven lang. Als je te veel spanning opslaat, door bijvoorbeeld stress, burn-out, niet verwerkte mentale of emotionele stukken of fysieke malheur. Dan kunnen zich blokkades vormen in het lijf, omdat er geen goede doorstroom meer is. Bepaalde plekken waar dit gebeurt kunnen stijf, doods, vernauwen, koud, warm, of hard (bv je buik of solar plexus) aanvoelen, verkramping geven of nog erger men kan er ziek van worden.

Er is geen goede doorstroom meer in je lijf, je krijgt steeds minder ruimte, omdat de spanning niet wordt geabsorbeerd door het lijf. Langzaam kom je in een harnas terecht en heb je steeds minder contact met wat er in je lijf gebeurt. Je lijf komt los van je hoofd en je benadert je lijf vanuit je hoofd, in plaats van contact te maken vanuit je lijf met wat er is.

 In een bodyworksessie ga ik onderzoeken hoe het weer kan stromen in je lijf, zodat je weer vrijer kunt bewegen en ademen. Ik voel waar spanning en blokkades zitten en gebruik hierbij mijn handen voor het geven van fricties, aanraking, drukpunten en ritmische bewegingen. Dit kan soms vrij intens aanvoelen. Op deze manier krijg je meer ruimte in je lijf en kunnen de blokkades en spanning zich openen en losgelaten worden.

praktisch

De sessie vindt plaats in mijn praktijk in Rotterdam. Je draagt naar keuze makkelijk zittende kleding.

Aangezien ik nog in opleiding voor Bodyworker ben, vraag ik  een onkostenvergoeding van € 25,-. In de praktijk staat een pot, waarin je kunt bijdragen, als de sessie je meer waard is.

MELD JE AAN VOOR 1 SESSIE

coaching (Mannen & vrouwen)

Ken je het gevoel van niet goed genoeg zijn? Hou jij jezelf in? Leef jij je eigen leven of voldoe je liever aan de verwachtingen van anderen?

Diep van binnen weet je dat ze gelijk hebben, iedere keer neem je je weer voor om het morgen anders te gaan doen en overmorgen ben je weer terug bij af. Jarenlang heb ik zo lopen ploeteren, ik wilde het alleen oplossen en vond dat ik geen hulp van anderen nodig had. Totdat ik zo ongenadig hard onderuitging en mijn geliefde er in mee trok, dat ik geen andere uitweg meer zag dan hulp te gaan zoeken. Zo begon rond mijn 35ste mijn pad naar zelfontwikkeling.

Mensebn hebben hun eigen kompas nodig om te weten welke stappen ze hebben te zetten in hun leven. Ik help je mee om je af te stemmen op jezelf. Leer hoe je om wat je tussen je verlangens inzet te transformeren. Zodat je zowel stevig als zacht met je omgeving in contact kan staan en jouw leven de richting kan geven die echt bij je past.

Als ncoach wil ik graag samen met jou ervaren waar je nu staat in jouw leven. We gaan dit onderzoeken door middel van gesprekken en of je in jouw lijf spanningen of blokkades voelt. Ik leer je bewust te worden van deze spanningen in jouw lijf, zodat je deze herkent in situaties waarin je ongemak, hitte of andere ‘rare’ sensaties gewaarwordt in jouw lijf. Ikzelf krijg bijvoorbeeld als ik iets spannend vind vaak zweethanden. Dit is voor mij een teken om even diep adem te halen en de spanning of pijn te voelen en te erkennen. Als ik dit doe blijf ik in contact met de ander of de situatie. Het helpt mij ook om aan de ander te vertellen wat ik spannend vind. Het uiteindelijke doel is om buik, hart en hoofd met elkaar te verbinden, zodat er op al deze niveaus transformatie kan plaatsvinden.

Praktisch

Een sessie kost € 85,- en duurt ongeveer een uur.

Wil je me eerst leren kennen, stuur me een mail om een vrijblijvende zoomafspraak van een kwartier te maken.

MELD JE AAN VOOR 1 SESSIE

MELD JE AAN VOOR EEN VAN MIJN SESSIES