Achtdelige mannencirkel jan-mei 2022

DE MANNENCIRKEL

Wat mij iedere keer raakt als ik uit een mannenweekend of mannencirkel kom is om mannen steeds meer te zien ontspannen. Hoe samenzijn met mannen ervoor zorgt dat je thuis komt bij jezelf. Er ontstaat een ongedwongenheid, gevoel van ruimte en vrijheid in een groep mannen,  dat alleen kan ontstaan als je jezelf veilig voelt. Het besef dat je het als man niet alleen hoeft te doen of er niet meer alleen voor staat. Dit te mogen faciliteren voor mannen geeft mij vervulling.

Ik verheug mij er dan ook op om vanaf 19 januari 2022 een dezemannencirkel te geven. Thema van deze reeks van 5 delen is ‘Kom in je lijf’. Zie kader voor meer info.

We zullen lichaamsoefeningen doen die je aanwezigheid als man versterken, om uit het hoofd en in je lijf te komen.

Pas als je echt aanwezig bent in je lijf kan je de essentie delen van wat er in jou speelt als man, zodat je echt gehoord en gezien kan worden.

Het is een cirkel waarin we lichaamsgerichte oefeningen doen en het delen met elkaar afwisselen, zodat:

  • Je jouw man-zijn vanuit je lijf gaat ervaren en van daaruit in verbinding brengt met andere mannen.
  • Jouw hart en lijf verbonden zijn.
  • Je in het dagelijks leven uit de man, die een robot is, kan stappen.
  • Je vanuit hart en lijf aanwezig kan zijn in de wereld en bij onze dierbaren.

Wil je eerst kennismaken of voelen of dit iets voor je is?
Ik geef vrijdag 11 januari een introductieavond voor de mannencirkel in de Zevende Hemel aan de Laan van Meerdervoort 190 te Den Haag. Van 19.30 t/m 21.30.  Investering € 10,-. Mail me als je een plek wil. Er is een beperkt aantal plekken. Je bent van harte welkom.

Inmiddels heb ik zo’n 15 jaar in diverse mannengroepen gezeten, waarvan ik er een aantal zelf heb opgestart. Wat het mij heeft gegeven is onder andere om mijn emoties en angsten te durven uiten in een groep mannen. Deze angsten en emoties durfde ik nergens te uiten, net als vele andere mannen die ik tegenkwam in de groepen. Ik had, voordat ik naar mannengroepen ging, altijd het gevoel dat ik het alleen moest doen en door schaamte durfde ik niets over mijn verslavingen of angsten te delen. Bang als ik was om hierdoor iets te verliezen zoals mijn relatie, baan of status. Het werkte voor mij bevrijdend om te horen dat ik niet alleen was met mijn angsten en verslavingen.

Naast me vrij durven uiten in mannengroepen heeft deelnemen aan mannengroepen mij ook een veilige plek gegeven waar ik me kon opladen, uitgedaagd werd, gesteund voelde en waar ik vrienden voor het leven heb gemaakt.

 


Begeleiding: Ronald Snel


Data: 19 januari, 2 en 16 februari, 9 en 16 maart, 6 en 20 april en 11 mei 2022.


Tijd: vanaf 19.15 t/m 22.00


Locatie: De Zevende Hemel – Laan van Meerdervoort 190, Den Haag


Investering: € 225,-


Opgeven: met vermelding van naam, adres, woonplaats en telefoonnummer via: welkom@ronaldsnel.nl

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 februari 2022