Man in het midden

Als we meer met de buitenkant bezig zijn en hoe je denkt dat het hoort vergeet je jou midden. Je bent niet in je lijf en je kan je eigen behoeftes niet ervaren. Zo raak je jezelf kwijt.

Het risico is dan om weg te raken van jouw essentie als man. Dat je een ego-versie van mannelijkheid leeft. Dan word je een wandelend hoofd en een robot die niet meer bij zijn gevoel kan.

Dat kan een comfortzone worden zodat je jouw angsten, verdriet en andere ongemakkelijke gevoelens niet hoeft te voelen. Dit maakt je ook afgesneden van je hart en kracht. Uiteindelijk geeft een robot leven weinig bevrediging en echte vrijheid.

Deze dag word je mee genomen om dieper je lijf te gaan ervaren. Dit doen we via verschillende lichaam gerichte oefeningen. Als je uit je hoofd en in je lijf bent, kun je waarachtig gaan delen. Zodat je herkenning en broederschap kan ervaren. Dat geeft steun en herkenning. Die de eenzaamheid van het alleen doen als man doorbreekt. Zodat je naar jezelf en andere mannen kan openen. Het vertrouwen met mannen en je eigen mannelijkheid kan herstellen. En uit je comfortzone kan gaan leven. Waarmee je het leven weer helemaal toe leert laten.

We nemen in deze dag het lijf als uitgangspunt. Omdat in je lijf zijn je in het nu brengt. Zo krijg je  deze dag handvatten om in je lijf te komen en ga je ervaren hoe je in je dagelijks leven meer naar je lijf kan luisteren. Je leert uit je denken en oude emoties te stappen en in jou midden aanwezig te zijn. Zo belichaam je als man een natuurlijk man-zijn, dat zowel gevoelig is als krachtig.

‘Man in het midden’ wordt gegeven op zaterdag 19 februari van 10.00 tot ongeveer 17.30 in De Zevende Hemel aan de Laan van Meerdervoort 190, te Den Haag. Investering: € 95-.

Je dient voor eigen lunch te zorgen. Er is de hele dag thee en water aanwezig.

Je kunt opgeven door een mail te sturen met jouw adres en telefoonnummer naar welkom@ronaldsnel.nl